Var ligger Bermuda?

När jag berättar att jag bor i Bermuda så är det många som tänker att jag bor i Karibien, men så är inte fallet. Bermuda är en ö som ligger i Sargassohavet (en del av Atlanten) en bit utanför North Carolina. Det är en s.k. subtropisk ö och det märker man verkligen av på klimat, väder och vind.

Många gissar på att det är soligt, varmt och underbart helt enkelt. Det är inte helt fel men inte helt rätt heller och jag skulle vilja påstå att det är ett väldigt svårt klimat. Vissa dagar vet man inte om man är säkrare i båten än i bilen då det kan regna så mycket och på sommaren så vill man helst gå i ide eftersom det är så oerhört varmt och fuktigt.

IMG_1814

Det jag älskar med Bermuda är att det finns hav i alla väderstreck och är man som mig en entusiastisk dykare så passar det perfekt. Vi har några av världens mest nordliga korallrev här och dessutom så finns det mängder med vrak att dyka som på ett eller annat vis hamant på botten p.g.a. Bermudatriangeln och öns svåra väderförhållanden.

cropped-img_09792.jpg

Men ja, solen finns utan tvekan och vi har några av världens mest berömda stränder på ön, och med sin rosa sand så är det verkligen ett paradis ibland. Instagrammers walk this way!

IMG_0720

En sak är säker och det är att plattången är slöseri med tid, hur man än vrider och vänder på det så ser man alltid mer eller mindre ut som en pudel. Fuktig luft och ett av världens saltaste hav gör att ingen föning i världen biter. I ett annat liv så önskar jag mig perfekt hår…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s